torstai 20. helmikuuta 2014

Kuukuppi

Sain juuri eräältä ystävältäni innostuneen tekstiviestin, kun hän oli rohkaistunut hankkimaan kuukupin. Olimme keskustelleet kyseisestä vempeleestä aiemmin.

Itse hankin ensimmäisen kuukuppini muutamia vuosia sitten ja olen jo jonkin aikaa halunnut kirjoittaa siitä, koska mun mielestä kaikkien naisten pitäisi omistaa sellainen.
- Ensinnäkin se helpottaa elämää aivan valtavasti. En edes muista sitä käyttäessäni, että mulla on kuukautiset. Sitä ei nimittäin huomaa millään tavalla, eikä tarvitse ajatella asiaa kuin kaksi kertaa päivässä tyhjentäessään sen aamulla ja illalla. Sitä voi huoletta käyttää 12 tuntia putkeen, ilman ylivuodon riskejä. Käytön oppii nopeasti. Sen kanssa voi käydä uimassa huoletta. Se on myös hygieenisempi ja terveellisempi kuin muut kuukautissuojat. Menkat ei voisi olla mukavammat.
- Toisekseen se on ympäristöystävällinen. En jaksa kaivaa esiin mitään tilastoja siitä kuinka paljon yhden naisen elämässä kertyy jätettä menkkojen takia, mutta osaatte kuvitella että se on paljon.  Kupin käyttö on helppo ja mukava ekoteko.
- Kolmanneksi sen käytössä säästää myös rahaa, koska samaa kuppia voi käyttää monta vuotta.
- Lisäksi kuppeja saa nykyisin hauskoissa väreissä, mikä on tietty aina plussaa.

Jotta tää postaus ei menisi liian henkilökohtaiseksi ja vaivaannuttavaksi niin en julkaise kuvaa omasta kuukautiskupistani, vaan kaivoin nämä kliiniset kuvitukset hyvinvoinnin.fi -sivulta. Lunette on suomalainen merkki ja sitä saa mm. apteekeista ja Ruohonjuuri -liikkeestä. Kuukupille tarkoitettu Lunette -pesuneste on tehty Suomessa kasvipohjaisista raaka-aineista, sitä ei ole testattu eläimillä ja sillä on tarkkaan mietitty pH-arvo. Tyhjennysten yhteydessä tehtävien pesujen lisäksi kuppi keitetään kerran kuukaudessa, joten se pysyy hygieenisenä ja hyvänä useampia vuosia. Lisätietoa löytyy Luneten nettisivuilta.

* Kivoja menkkoja kaikille! *

Translation: I'm a big fan of the menstrual cup. It's easy to use - once you get the hang of it - and it makes your life so much easier! Not to mention it's environmental friendly. Find out more here.

Kuva tuotteesta Lunette Kuukautiskuppi Cynthia, koko 1 (pienempi)Kuva tuotteesta Lunette Lempipesuneste

14 kommenttia:

 1. Hehe. :D Joo. Ainakin tällä hetkellä oon vielä raivon partaalla tän kanssa, mutta toivon että totun pian.... (Tää on liian iso ja sattuu ja pistää ja hankaa ,_,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no alku saattaa olla hankalaa, oli se varmaan mullakin. mut kyl siihen tottuu. olemassa on sit tietty pienempikin koko jos sulla on se isompi. mut luulen et totut siihen kun opit asettaa sen kunnolla, sen ei pitäis tuntua pahalta. jos taitat sen myttyyn ja koitat asettaa sen syvemmälle. toivottavasti alkaa sujua!

   Poista
  2. Mullaki oli tosi vaikeaa aluksi, mut kyl sen sit oppi aika nopeesti! Kantsii myös leikata siitä asetinjutusta sopivan mittanen (kuhan ei reikää leikkaa ite kuppiin). Mut kyl se siitä sit, en ainakaa ite voisi kuvitella elämää ilman, vaikka voi joskus mennä vieläki kuppi vinoon :D

   Poista
 2. Mulla ollu toi käytössä jo jonkun yli vuoden, ihan paras!! Harmi, että ihmiset jotenkin vieraksuu sitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep! siksipä kirjoitin tämän. pitäisi hehkuttaa useammin kaikille uusille tuttavuuksillekkin :D toivon että tän suosio lisääntyy tulevaisuudessa.

   Poista
 3. Joo, kuppi OLI ihan paras juttu! Pitäisi sijoittaa uuteen, kun vanha hävisi tuossa raskausaikana.. Tää sijoittaminen on vaan aina se hankalin osuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuntuuhan se kertaostoksena kirpaisevalta mut pitää vaan keskittyä ajattelemaan tulevia säästöjä (: Ja hintansa väärti se on kaikessa mukavuudessaan.

   Poista
 4. Mun täytyy vaihtaa kuppi aina parin tunnin välein, kun vuoto on sen verran runsasta. :/

  VastaaPoista
 5. Aa, tylsää. Onhan sulla se isompi koko käytössä? On mullakin ekat päivät sen verran runsaita, että joutuu joskus kolmesti päivässä tyhjentämään. Joskus tuo saattaa tietty aiheuttaa yleisissä vessoissa hankaluutta jos kopissa ei ole lavuaaria missä huuhdella kuppia. Tätä varten voisi vaikka kantaa pientä vesipulloa mukana. Joka tapauksessa muita suojia joutuu vaihtamaan vähintään yhtä usein, mielestäni paljon useammin. Ehkä olisin voinut kirjoittaa tähän postaukseen enemmän miinuspuolista, en vain ole juuri itse niitä havainnut. Oon niin innoissani itse tästä tuotteesta, koska se on paras kuukautissuoja jonka olen kohdannut ja kaiken lisäksi ekologinen. Mutta selvästi nyt sitten liioittelin kun sanoin ettei tarvitse 12h vaihtaa, se on yksilöllistä. On mullakin ehkä joskus sattunut itseasiassa joku pieni ylivuotokin tämän kanssa, mutta se on tosi harvinaista.

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä että oot kirjottanu tällasesta aiheesta. Kuulun itekki kyllä niihin jotka on vain joskus parit kerrat kuullu edes kyseisestä kupista, ja ensimäinen reaktio on ollu että miten tuo voi millään tavalla olla mukava esim istuessa yms. muissa asennoissa muuta kuin seisoessa, ja mitä jos se lähtee elään omaa elämää siellä taikka laskeutuu ja kaikki onki sitten pöksyissä. Sait kummiski minua harkitteen asiaa koska en oikein pidä mistään kuukautistuotteista ja mulle on myös tärkeää se että se on ympäristöystävällinen. Aijon ottaa asiasta enemmän selvää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo kuulla! Juuri tämä oli toiveeni postausta tehdessä. Kupin ei pitäisi tuntua millään tavalla epämukavalta vaikka ihan kaikille se ei ilmeisesti välttämättä sovi. Suosittelen erittäin lämpimästi kuitenkin kokeilemaan, on helpottanut omaa elämää niin paljon. Omaa elämäänsä se kuppi ei siellä elele! <; Eikä varmasti putoa yhtäkkiä pois.

   Poista
 7. Mut käännytettiin vuodenvaihteen jälkeen (asiaa auttoi joululahjaksi saatu Stockan lahjakortti) ja käännyttäjä juuri viime viikolla kyseli, että miten on asian suhteen mennyt. En osais valita kuukupin ja tamponin välillä, ellei tän hinta tulis pitkällä matkalla näin saakutin halvaksi. Eniveis oon ollut tyytyväinen. :) Poikaystävä tosin yökkäilee aina jos aihe tulee puheeksi. :D Käännyttäjäni: http://heleveta.blogspot.fi/2012/10/only-for-chicks-hoooray.html

  VastaaPoista