torstai 22. tammikuuta 2015

Stop TTIP!
Niin, mikä TTIP (Transatlanttinen kauppa- ja investointikumppanuus)? Älä huoli jos nimi ei kolkuta kelloja, meidän ei halutakaan asiasta tietävän ja mediassa puhutaan aiheesta kriittisesti vähän. Jos joku ei asiasta vielä tiedä, suosittelen lukemaan asiasta jonkin artikkelin, esim täältä: TTIP-sopimuksen 10 uhkaa. Kävin hiljattain TTIP-verkoston kokouksessa vähän kuuntelemassa mitä he puuhaavat. Kansalle ei anneta mahdollisuutta vaikuttaa päätökseen, mutta ainakin meidän on hyvä olla tietoisia asiasta eikä elää pimennossa. Kansainvälisen addressin sopimuksen estämiseksi voi allekirjoittaa täällä.

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-6258/kuvat/stop_TTIP_2.jpg
Lähde
 Sopimuksen teosta on tarkoitus päättää ensi vuoteen mennessä. Mikä tässä sopimuksessa sitten on huolestuttavaa?

Itseäni henkilökohtaisesti on huolettanut elintarviketurvallisuus (meilläkin saatettaisiin jatkossa myydä geenimuunneltuja vihanneksia ja klooripestyä lihaa ilman että asiasta informoidaan kuluttajaa), mutta vasta hiljattain olen itsekin herännyt miten laajasti muihinkin asioihin sopimus vaikuttaa. Käytännössä sopimus antaisi suuryritykselle oikeuden haastaa valtio oikeuteen, jos valtio säätää lakeja jotka heikentävät yrityksen liiketoimintaa. Tämä voi näkyä esim. ympäristölakeja säädettäessä. Myös vaarassa ovat julkiset palvelut, kuten ilmainen terveydenhuolto ja koulutus, sekä eläinoikeudet. Sopimuksen on sanottu lisäävän työpaikkoja, mutta tämä väite on liioiteltu ja käytännössä meiltä Suomesta luultavasti hupenisi työpaikkoja.

Lukekaa ja puhukaa asiasta! Ei anneta Stubbien tehdä päätöksiä ilman että tuomme mielipiteemme kuuluviin.

Linkkejä: www.vapaakauppa.fi
Facebook: TTIP-info

Read this!: Stop TTIP

4 kommenttia:

 1. Huhhuh! Asiaan tutustuttuani ryntäsin pää kolmantena jalkana allekirjoittamaan... En tajua miten luulevat että voivat tehdä tämmösiä päätöksiä ilman kansan mielipidettä perkeles! :(

  VastaaPoista
 2. Hui, kuulostapaa taas pelottavalta :O Toivon et tolle käy niinku ACTAlle ja SOPAlle, tarpeeks vastustusta nii juonittelut tyssää siihen

  VastaaPoista
 3. Niinpä! Järkyttävää että tällaisissa päätöksissä ei huomioida kansan mielipidettä. Toivotaan parasta että tyssäisivät!

  VastaaPoista
 4. Mie ainakin allekirjoitin myöskin :)

  VastaaPoista